Naar inhoud

Praktisch

Dienst kinderopvang

Dreef 19
2381 Ravels


tel. 014 46 24 04
fax 014 65 57 37
e-mail

Openingstijden

DagZitdagen
Elke laatste
dinsdag van
de maand

17.00-19.00 uur*
Vrijdag09.00-12.00 uur*

 

 

Andere momenten mogelijk na afspraak en tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar.

 

Onthaalouder worden

kind bij de onthaalouder, © Carine Wouters

Je hebt je hart verloren aan kinderen en hebt zin in een nieuwe professionele uitdaging. Je ziet het wel zitten om zelf over je werkritme en dagindeling te beslissen. Je bent de files beu en wil graag thuis of in de buurt werken. Je wil graag meer tijd doorbrengen met je eigen kroost en zou het fijn vinden om die met andere kinderen te delen. Dan is dit het moment waarop je droom werkelijkheid kan worden. Heb je er al eens over nagedacht om onthaalouder te worden?

Waarom jij de geschikte persoon bent?
Ben je achttien, dertig of zestig jaar? Dan ligt een toekomst als onthaalouder voor jou open. Om van je nieuwe carrière een succes te maken, zijn een aantal elementen van belang.

Je volgt de kennismakingsmodules en bent bereid je voortdurend bij te scholen. Over diploma's hoef je momenteel niet te beschikken. Maar tegen 2024 moet je voldoen aan de diplomavereisten. Dit kan met thuisstudie via de onthaalouderacademie.

Als je de opvang in je eigen woning inricht, dan is het wel nodig dat je huis kindvriendelijk en veilig is. Met twee onthaalouders tegelijk samenwerken op één locatie is ook mogelijk. Zelfs als dit niet in je gezinswoning is. Indien je dit concept meer ziet zitten, kunnen we specifieke informatie geven.

Voorts zijn de gezondheid, de veiligheid en het geluk van je opvangkindjes voor jou prioriteit nummer één. Je geeft de kinderen een tweede thuis. Je stimuleert hen in hun ontwikkeling en onderneemt samen leuke dingen. Verder zorg je voor een gezonde voeding. Ten slotte vind je het fijn om samen te werken met de dienst en met de ouders.

Misschien heb jij hier je nieuwe droomjob wel gevonden. Meer weten? Ga dan naar www.ikwordonthaalouder.be.