Naar inhoud

Praktisch

Sportdienst

Gemeentelaan 60
2381 Ravels


tel. 014 65 41 65
fax 014 65 94 68
e-mail

Openingstijden

Dag Openingsuren
Maandag 09.00-12.00 uur
Dinsdag 09.00-12.00 uur
17.00-19.00 uur
Woensdag 09.00-12.00 uur
13.30-15.00 uur*
*uitgezonderd
juli en augustus
Donderdag 09.00-12.00 uur
Vrijdag 09.00-12.00 uur

 

LET OP: dit zijn NIET de

openingsuren van het

zwembad! 

De openingsuren van

het zwembad kun je

vinden in de flyer

onderaan deze pagina.

G-sport

Foto G-sport Vlaanderen
De gemeente vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners sportief bewegen. Alhoewel het sportaanbod vanuit verenigingen voor personen met een handicap in onze gemeente beperkt is, willen we als gemeente er alles aan doen om sporters met een handicap de nodige info te bezorgen om hun de weg te wijzen naar sportverenigingen, organisaties,... Indien u informatie wenst, kan u terecht op de gemeentelijke sportdienst.

Via een toelage vanuit de gemeente aan het OCMW willen we personen met een handicap aanmoedigen om aan sport te doen. Via het OCMW kunnen zij, specifiek voor sport, een financiële tussenkomst aanvragen voor de aankoop van specifieke sportmaterialen, betalen van lidgelden,... Voor meer informatie over deze toelage kan je terecht bij het OCMW.

Ben jij al G-sportfan?
Tijdens de ‘Week van de G-sportfan!’ doorbreekt het G-sportfonds alle taboes en laat het zien dat G-sport gewoon sporten is. Daarnaast wil het G-sportfonds ook zoveel mogelijk G-sportfans verzamelen én fondsen werven voor G-sport. 10 projecten krijgen dé unieke kans om hun project voor aangepaste sportmaterialen aan het brede publiek voor te stellen. Op de pagina’s hiernaast lees je wat we tijdens de ‘Week van de G-sportfan’ allemaal hebben gedaan. Maak jezelf vandaag nog G-sportfan en steun zo mee G-sport binnen de provincie Antwerpen! Het kost je niets enkel twee minuten van je tijd. Je kunt er zelfs voor kiezen om G-sportfan te worden van één van de 10 geselecteerde G-projecten.
Alle informatie over hoe je financieel kunt steunen lees je op de pagina Word G-sportfan en steun. Word samen met ons G-sportfan en geef om G-sport!
Stuur een sms met het woordje ‘gfan’ naar het nummer ‘6045’. Een sms’je kost je 2 euro maar maakt een wereld van verschil.

Organisaties:
G-sport (provincie Antwerpen)
De provincie gaat vol voor G-sport, sport voor personen met een handicap. Verdere informatie over de G-sportactiviteiten van de Provincie Antwerpen vind je terug op de website www.gsportfonds.be. Dit G-sportfonds wil taboedoorbrekend werken en personen met een handicap alle kansen geven om duurzaam te bewegen en te sporten.
G-sport Vlaanderen
Neem zeker ook eens een kijkje op de website van‘G-sport Vlaanderen’, de koepelbeweging voor iedereen die werkt rond of interesse heeft in sport voor personen met een handicap.
Steunpunt vrije tijd gehandicapten kempen (SVGK)
www.svgk.be
Takenpakket:
Mensen met een handicap kunnen bij ons terecht met vragen rond de invulling van hun vrije tijd.
De ondersteuning van verenigingen naar een inclusieve werking
Nieuwe initiatieven stimuleren en ondersteunen
NIEUW: individuele vrijetijdsbegeleiding: wanneer informatie niet voldoende is om tot een gepaste vrijetijdsinvulling te komen, gaan we samen op weg om een invulling te vinden.
In kaart brengen van vrijetijdsmogelijkheden
Deze gegevens ter beschikking stellen via:
-de Vrijetijdsbank - vrijetijdsbemiddeling
-de brochure “Vrije tijd in een boekje”
-de Vrijetijdskrant