Naar inhoud

Faunapassage Turnhoutsebaan

Faunapassage

In april 2018 start de gemeente Goirle met de bouw van een faunapassage over de Turnhoutsebaan. Deze faunapassage zal een verbinding vormen tussen de Regte Heide en het Ooievaarsnest enerzijds en het landgoed Gorp en Roovert anderzijds. Zo kunnen diersoorten als de ree, das, steenmarter, vos, bunzing, wezel, hermelijn, konijn, haas en diverse kleine amfibieën de Turnhoutsebaan veilig oversteken.

Op 20 november 2017 is een begin gemaakt met de aanleg van de faunapassage, tussen de nieuwe rotonde bij Natuurpoort De Roovertsche Leij en de Belgische grens.

Op de plaats waar de faunapassage moet komen, spraken wethouder Harry van de Ven (gemeente Goirle), projectleider Tim Hinssen en Joris Breevaart van Ploegam BV de genodigden toe. Daarna werd de eerste boom geplant in het kader van de natuurontwikkeling. In de Roovertsche Leij werden vervolgens de contracten ondertekend.

De faunapassage gaat de natuurgebieden ten westen en oosten van de Turnhoutsebaan met elkaar verbinden. Amfibieën, reptielen en kleine zoogdieren kunnen dan veilig tussen de natuurgebieden bewegen. Ploegam BV heeft de aanbesteding gewonnen en begint in het eerste kwartaal van 2018 officieel met de aanleg.

Verkeersoverlast bij de aanleg zal zich beperken tot korte nachtelijke afsluitingen bij het plaatsen van de prefab viaductliggers. 

Datum van het bericht: maandag 27 november 2017
Alle nieuws