Naar inhoud

Gemeente Ravels  doet mee aan Schrijfmarathon van Amnesty International

Amnesty International

Mensenrechten staan in december opnieuw volop in de belangstelling dankzij de jaarlijkse Schrijfmarathon van Amnesty International. Die vindt dit jaar plaats van 2 tot 31 december 2017.

Brieven schrijven en actie voeren voor mensen die in nood verkeren omdat hun mensenrechten met voeten worden getreden. Dat doet Amnesty International het hele jaar door. De jaarlijkse Schrijfmarathon in december is het orgelpunt. Tijdens de Schrijfmarathon worden over de hele wereld honderdduizenden brieven en solidariteitskaartjes geschreven voor een aantal personen of voor groepen van mensen, van wie de mensenrechten ernstig worden geschonden. Vorig jaar werden alle records verpulverd met wereldwijd 4.660.774 brieven, kaartjes, tweets en andere boodschappen.

 

Ook onze gemeente doet mee
Ook de gemeente Ravels doet met plezier mee aan de Schrijfmarathon. Van zaterdag 2 december 2017 t.e.m. zaterdag 30 december 2017 kun je terecht in onze bibliotheek, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels, om hieraan deel te nemen. Er zal een aparte stand zijn waar u informatie, 10 cases met voorbeeldbrieven, briefpapier en schrijfgerief kunt vinden.

 

Tot dan!

Datum van het bericht: woensdag 22 november 2017
Alle nieuws