Naar inhoud

Provincie Antwerpen lanceert online belastingportaal

Provincie Antwerpen

Vanaf 2018 verstuurt de provincie Antwerpen als eerste Vlaamse provincie het aanslagbiljet digitaal. Dat kan via e-mail, Zoomit of Doccle. Nog niet geregistreerd op het online belastingportaal? Doe het meteen! 

De provincie Antwerpen verstuurt als eerste provincie in Vlaanderen de belastingdocumenten voor gezinnen en bedrijven (aangifteformulier, aanslagbiljet, …) digitaal.

Vanaf 1 januari 2018 kunnen gezinnen het aanslagbiljet digitaal krijgen. Zo draagt de provincie Antwerpen haar steentje bij tot een milieubewustere samenleving en een efficiëntere dienstverlening. Om het aanslagbiljet vanaf 2018 via e-mail, Zoomit of Doccle te krijgen, moeten gezinnen zich vóór 31 december aanmelden en registreren op het online belastingportaal.

 

Registratie voor gezinnen
Op 1 maart 2017 ging het digitaal belastingportaal gezinnen van start. Al 10.000 burgers registreerden zich via dat portaal. Je kunt dit nog steeds snel en eenvoudig doen. Surf naar belastingen.provincieantwerpen.be, meld je aan met eID en registreer je. Heb je geen kaartlezer, dan kan je ook aanmelden met een ‘token’. Als je je niet registreert, dan krijg je het aanslagbiljet in 2018 nog op papier. Bij registratie op een latere datum, krijg je vanaf het moment van registratie alle belastingdocumenten digitaal.

 

Online provinciebelasting voor bedrijven
Op 5 juli 2017 ging het online belastingportaal bedrijven van start. Lemmens Winkelinrichting uit Boechout registreerde zich als eerste onderneming in Vlaanderen.

Datum van het bericht: donderdag 16 november 2017
Alle nieuws