Naar inhoud

Kunstzinnige muurschilderingen langs het kanaal Dessel - Turnhout - Schoten

&cop;schildering ontwerp en uitvoering door Tijs Van Nieuwenhuysen in samenwerking met Toerisme Provincie Antwerpen

We raden je aan om een kijkje te gaan nemen naar de kunstzinnige muurschilderingen langs het kanaal Dessel-Schoten-Turnhout. Je vindt sinds einde vorige week een muurschildering langs het jaagpad onder de gewestbrug over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. Ook in Arendonk ter hoogte van de pijler van brug 4 ontdek je een exemplaar en op één van de pijlers van de fietsersbrug aan de Sas4 Toren te Dessel.

Tijs Van Nieuwenhuysen, jong grafisch ontwerper én kunstenaar uit Turnhout, ontwierp en voerde deze uit in opdracht van Toerisme Provincie Antwerpen, regio Kempen, Erfgoed Noorderkempen en de tien gemeenten langs het kanaal dus ook in de gemeente Ravels. Doe-het-zelf-keten Gamma steunt het project met hun kwalitatieve muurverf.

 

Deze muurschilderingen kaderen in een groter toeristisch project dat zich de komende maanden verder ontpopt langs het kanaal Dessel-Schoten. Op tien verschillende plaatsen worden verhalen over het verleden en het heden van de Vaart vertelt via bestaande of nieuwe infrastructuur. Er komen dus nog enkele muurschilderingen bij, maar ook metalen constructies of picknick-banken worden onder handen genomen.

 

In het voorjaar 2018 opent het traject zich dan officieel. Fietsers of wandelaars die toevallig of gepland via het jaagpad passeren aanschouwen dan op verschillende plaatsen het verhaal van de vaart.

Datum van het bericht: donderdag 19 oktober 2017
Alle nieuws