Naar inhoud

Leven onder de V-bommenterreur

©web

Dinsdag 14 november 2017 om 20.00 uur in De Brouwerij. 

 

Een bijzondere lezing over de terreur van de Duitse V1-bommen en de V2-raketten die onze streken teisterden in 1944 en 1945.

 

Aan de hand van nooit eerder vertoonde beelden, lang vergeten feitenmateriaal en gefilmde getuigenissen gaat Pieter Serrien samen met jou op zoek naar de achtergrond van de befaamde vliegende bommen die alleen al in België meer dan 8 000 doden maakten. Pieter gebruikt daarvoor de verhalen uit zijn nieuwste boek ‘Elke dag angst’, waarin de slachtoffers van de V-bommenterreur in onder meer Antwerpen en Luik een stem krijgen.

Maar ook de minder bekende V-bombardementen komen aan bod, met nadruk op die anekdotes uit onze streek. Daarnaast verneem je hoe de Duitse daders, de Nederlandse omwonenden van de lanceerinstellingen en de concentratiekampgevangenen van Dora deze aangrijpende en actuele geschiedenis beleefden.

 

“Een geweldig genoegen om zo bevlogen, en met een enorme kennis van zaken, een stuk vergeten geschiedenis een stem en gezicht te horen geven." Stephanie Van Houtven, districtvoorzitter Borgerhout.

 

"Het publiek hing aan zijn lippen. De lezing was buitengewoon goed geïllustreerd met vooral aandacht voor het menselijke aspect." Koen Broucke, organisator Nottebohmlezingen.

 

"Zowel inhoud als vorm werden door iedereen zeer gesmaakt. De lezing was actueel én op maat van de streek en de specifieke kampgeschiedenis gemaakt." Kevin Polfliet, organisator lezing in fort Breendonk.

 

Toegang: € 4,00

 

Meer info en tickets: www.dewouwer.be - tel. 014 65 48 65 - www.facebook.com/dewouwer 

 

Locatie: De Brouwerij, Weeldestraat 86, 2381 Ravels

Organisator: De Wouwer i.s.m. het Vlaams fonds voor de letteren

Datum van het bericht: dinsdag 17 oktober 2017
Alle nieuws