Nieuwe ontmoetingsplaats met speelbank en ruilkast in Weelde-Statie

Op zondag 21 april 2024 wordt, nabij de gemeentezaal van Weelde-Statie, een gloednieuwe ontmoetingsplaats met een speelbank en een ruilkast officieel ingehuldigd.

Dit initiatief komt tot stand dankzij de inzet van het dorpsteam en het feestcomité en met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

Veerkrachtige dorpen 

Deze initiatieven zijn het resultaat van nauwgezette inspanningen die voortkwamen uit participatiemomenten georganiseerd binnen het kader van het traject Veerkrachtige Dorpen van de Provincie Antwerpen. De behoefte aan extra ontmoetingskansen in Weelde-Statie kwam duidelijk naar voren tijdens deze sessies. Het lokaal bestuur juicht de realisaties van het dorpsteam en het feestcomité toe.

"De kracht van een gemeenschap ligt in het luisteren naar haar behoeften en het omzetten van deze inzichten naar tastbare verbeteringen” zegt burgemeester Walter Luyten, ”De ontmoetingsplaats in Weelde-Statie is het levende bewijs van hoe participatie leidt tot veerkrachtige dorpen."

Wat staat er op het programma?

De officiële opening door de burgemeester begint om 13.00 uur. De spelbank wordt feestelijk geopend, vergezeld van gratis drankjes en hapjes. Of je nu zin hebt in een spelletje schaken, dammen, mens-erger-je-niet, knikkeren, kubben, een kaartspel, een stapeltoren bouwen, regenwormen jagen, croquet spelen, petanque en nog veel meer, er is voor elk wat wils!

Heb je zelf nog speelgoed of boeken die in goede staat zijn en die je niet meer gebruikt? Kom dan langs bij Richard, Nonnenbos 67, 2381 Weelde om ze bij te dragen aan de ruilkast. Zo kunnen we samen zorgen voor een gevarieerd aanbod.

Noteer dus alvast 21 april in je agenda en kom langs om de opening van deze fantastische nieuwe ontmoetingsplaats te vieren en samen te genieten van een gezellige dag vol activiteiten en leuke ontmoetingen nabij de gemeentezaal in Weelde-Statie! Iedereen is welkom, ook al kom je niet uit Weelde-Statie.

Gepubliceerd op donderdag 18 apr 2024 om 09:31