Naar inhoud

Registreer je op www.ravels.be!

Volg de onderstaande stappen en registreer je op www.ravels.be!

Stap I: Het registratieformulier invullen.

Eerst dien je het registratieformulier op de website in te vullen. Enkel dan kunnen we een persoonlijke account voor je aanmaken. De persoonlijke gegevens die je via dit formulier invult, worden enkel gebruikt ter verificatie van je identiteit. Met de gebruikersnaam die je op het registratieformulier invult, kan je je later aanmelden op www.ravels.be. Na het invullen en het versturen van het registratieformulier, volgt er een schermbevestiging. Ondertussen sturen we een e-mail naar het e-mailadres dat je ingevuld hebt op het registratieformulier. In dit bericht word je gevraagd om je persoonlijke account te valideren. Dit doe je door de overeenkomstige link in het e-mailbericht aan te klikken.

Je kan het registratieformulier hier invullen.

Stap II: De validatie of bevestiging van je persoonlijke account

Klik de link aan in het e-mailbericht dat je van ons ontvangen hebt. Je hoeft dit slechts één keer te doen. Je komt vervolgens op een pagina van de website terecht waar je account gevalideerd wordt. Op deze pagina kan je inschrijven voor de digitale nieuwsbrief. Ben je de beheerder van een erkende vereniging en wens je de gegevens van je vereniging op www.ravels.be te beheren of wens je de activiteiten die je erkende vereniging organiseert op te nemen in de activiteitenkalender? Dat kan! Selecteer op deze pagina je vereniging uit de lijst en klik op opslaan. Staat je vereniging niet in de lijst, vink dan het keuzevakje aan en vul het overeenkomstige formulier in. Let wel: enkel erkende verenigingen kunnen zich registreren op de website. Een erkende vereniging is een vereniging aangesloten bij een gemeentelijke adviesraad van Ravels of een vereniging die erkend werd door het college van burgemeester en schepenen van Ravels.

Na controle van je gegevens, kan je van start gaan met het beheren van de pagina van je vereniging op www.ravels.be. Achter de schermen wordt ondertussen een e-mail verstuurd met de gegevens van je persoonlijk account. Met die gegevens kan je je aanmelden op onze website.

Stap III: “Mijn Ravels”

Eenmaal je de gegevens van je account ontvangen hebt, kan je je hier aanmelden op onze website. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de knop “Login”. Je komt terug op de startpagina van www.ravels.be terecht. Bovenaan het linkernavigatiemenu van onze website verschijnen er nu onder "Mijn Ravels" extra items:
  • Mijn profiel
  • Activiteit melden
  • Vereniging beheren
  • Afmelden
Elke geregistreerde gebruiker heeft toegang tot “Afmelden” en “Mijn profiel” (beheer account). Via het menu “Activiteit melden” kan je een activiteit van je erkende vereniging doorgeven. Na goedkeuring wordt die opgenomen in de activiteitenkalender van www.ravels.be. Via “Vereniging beheren”, beheer je de pagina van je erkende vereniging op www.ravels.be.

Problemen

Lukt het je niet om je te registreren of heb je nog vragen, dan kan je terecht bij de dienst communicatie / onthaal, Gemeentelaan 60, 2381 Ravels, tel. 014 65 41 62, communicatiedienst@ravels.be.