Naar inhoud

Praktisch

Lokale economie

Gemeentelaan 60

2381 Ravels


tel. 014 65 41 62
fax 014 65 94 68
e-mail

Lokale economie

Hoewel het rustige en landelijke karakter van de gemeente Ravels één van haar grootste troeven is, is de gemeente tegelijkertijd een dynamische gemeente waarin ondernemers graag hun activiteiten uitbouwen.

 

Historisch telt onze gemeente talloze landbouwbedrijven. Doorheen de tijd hebben ook de andere sectoren hun plaats gevonden in de gemeente Ravels. Heel wat ondernemers spelen in op het fiets-, wandel- en paardentoerisme dat in de gemeente weelderig tiert. Kleinhandelaars ontdekten de voordelen van handel dichtbij de eigen inwoners. Ambachtslieden en industriële bedrijven stellen mensen uit eigen streek aan het werk.

 

De gemeente Ravels zet er dan ook op in om haar ondernemers de zuurstof te geven die zij verdienen. Er worden bijkomende ambachtelijke zones gepland en ook de militaire hallen zullen in de toekomst economische mogelijkheden bieden. Bij de herinrichting van dorpskernen wordt aandacht besteed aan de bereikbaarheid en aantrekkelijkheid van de kleinhandelszaken. De aanleg van fiets- en wandelpaden en ruiterroutes moet de toeristische aantrekkingskracht van onze gemeente nog verhogen.

 

In haar beleid laat de gemeente Ravels zich adviseren door een sterke ondernemersgroep waarin alle sectoren en alle deelgemeenten vertegenwoordigd zijn. De stuurgroep lokale economie wordt nog versterkt door leden van de werkgeversorganisaties VOKA en UNIZO en komt op regelmatige basis samen om diverse thema’s aangaande lokale economie te bespreken. Samen met deze groep hoopt de gemeente haar visie rond lokale economie nog scherper te stellen en ondernemend Ravels ertoe aan te zetten mee te investeren in eigen gemeente.

 

 

Waarvoor kan je op deze dienst terecht?