Naar inhoud

Praktisch

Serviceflats
Informatie aanvragen:
OCMW Ravels
Dreef 19
2381 Ravels
tel. 014 46 24 35
fax 014 65 57 37
e-mail

Openingstijden

Serviceflats
De Wilders 39
2382 Poppel

Zitdag
Maandag14.30-16.30 uur

Rondleidingen zijn ook mogelijk op andere momenten na afspraak.

Serviceflats

serviceflats De Wilders, © OCMW Ravels

Je huidige woning is te groot, het onderhoud van de woning of de tuin wordt een te grote last, je voelt je eenzaam of onveilig. Dan biedt een serviceflat een uitkomst.


25 serviceflats werden ingeplant op het terrein De Wilders – Mgr. Paapstraat in Poppel. De serviceflats zijn gelegen in een rustige omgeving en in de nabijheid van het centrum.

 

Er is een fietsenstalling en een bergplaats waar je gebruik van kan maken. Aan de achterkant van het gebouw bevindt zich een parking.

 

Negen serviceflats bevinden zich op het gelijkvloers, acht op de eerste verdieping en acht

op de tweede verdieping. Er is een lift voorzien, aangepast aan rolstoelgebruikers en er is een wasserette. Er is een gemeenschappelijke ontmoetings- en ontspanningsruimte.

 

Elke flat is voorzien van een badkamer, slaapkamer, terras, leefruimte, keuken en berging. De flat is gemakkelijk in onderhoud. Er is 24 op 24 uur welzijnsalarmering met een spreek-luisterverbinding tussen de bewoner en de oproepcentrale van het Wit-Gele Kruis.

 

Indien je er nood aan hebt, kan je gebruik maken van de thuisdiensten ('t Sponsje, Minder Mobielen Centralewarme maaltijden, gezinszorg) van het OCMW. 
 

De opnamevoorwaarden betreffen de leeftijd en de zelfredzaamheid. Om opgenomen te worden in de serviceflats, moet je 65 jaar of ouder zijn en voldoende zelfredzaam zijn. De zelfredzaamheid wordt bepaald door middel van een Katz-schaal die wordt ingevuld door de huisarts.

 

Voor meer informatie of een rondleiding:

Gitte Wuyts
Verantwoordelijke Serviceflats

OCMW Ravels

Dreef 19

2381 Ravels

Waarvoor kan je op deze dienst terecht?