Naar inhoud

Kris De Bruyne Trio - Zijn mooiste liefdesliedjes

©Aaron Lapeirre

Praktisch

OrganisatieDe Wouwer
Waar

GC De Wouwer

Kloosterstraat 4

2380 Ravels

Wanneerzaterdag 7 april 2018
Van20.00 uur
PrijsNormaal: € 20,00 - 65+/groepen: € 18,00 - abonnee: € 17,00 - student/-20: € 10,00

Info

Kris De Bruyne, Gijs Hollebosch en Yves Meersschaert zochten uit de 280 songs van Kris naar zijn ‘vergeten’ liefdesliedjes. Die liedjes waarnaar de fans na afloop van concerten bleven vragen. Deze ‘verloren’ schat van songs was verrassender en rijker dan het trio verwachtte en inschatte.  Naast vergeten parels brengt het trio ook enkele hits.

 

Gijs, Yves & Kris toveren een magische sound te voorschijn die je nog nooit hebt gehoord.  Ze wisselen met elkaar muzikale poëzie, oor voor detail en kracht uit, met als prachtig resultaat ‘Zijn mooiste liefdesliedjes’: liefde en blues, amore e dolore.

 

Kris De Bruyne werd met zijn Nederlandstalige oeuvre in het begin tot de kleinkunstbeweging gerekend. Toen hij vrij snel op de elektrische gitaar overschakelde, verwierf hij ook aanzien als rockartiest. Hij wordt vaak omschreven als de basislegger en van de beste rockers van de Nederlandstalige rock. Hits zijn onder meer ‘Amsterdam’, ‘Vilvoorde City’, ‘Lydia d'Ile Dieu’, ‘Het Varken van de Hoge Venen’, ‘Waar ik voor Leef’, ‘Lieve Jacoba’, ‘Ballerina's’, ‘De Peulschil’ en ‘De onverbiddelijke zoener’.

 

Gijs Hollebosch ruilde op zijn zestiende zijn viool voor een elektrische gitaar. Vervolgens viel hij voor een verscheiden arsenaal akoestische snaarinstrumenten. Van daaruit specialiseerde hij zich in verschillende muziekgenres waar hij zijn meesterschap in bluegrass, folk en blues etaleerde en veel gevraagde podium- & studiomuzikant werd. Gijs werkte zowel op het podium als in studio-opnames met Olla Vogala, Neeka, Les Guitares Magiques …

 

Yves Meersschaert is een uitermate begaafde multi-instrumentalist. Hij speelt piano vanaf zijn zevende en excelleert op de toetsen. In 1999 bracht hij zijn eerste soloalbum 'Mon Paradis' uit. Yves is een veel gevraagde arrangeur van koper- en strijkersmuziek. Hij is componist/dirigent en in zijn eigen opnamestudio een ingenieuze producer voor Kris en vele andere beroemde collega’s. Yves leidt en schrijft voor zijn eigen band ‘Le Grand Bateau’ en is al vele jaren de huiscomponist van ‘Ultima Thule’.

Meer info

Reserveren: www.dewouwer.be - tel. 014 65 48 65 of 014 65 21 55 - www.facebook.com/dewouwer

Alle activiteiten